opony letnie - co myślicie
Zwiń
X
-
Muszę kupić komplet 195/65 R15
miałem brać CPC 5 ale sprawdziłem na oponeo i
"Nasz faworyt" to Pirelli P1 Cinturato Verde
"Super bezpieczna" to Dunlop SP Sport Bluresponse
co radzicie?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez ksyniu22a co myślicie o Bridgestone Turanza ER300?
znalazłem takie ogłoszenie: http://allegro.pl/opony-letnie-bridg...044259982.html
da się jakoś rozpoznać czy to faktycznie nówki czy nie?
Zostaw komentarz:
-
-
a co myślicie o Bridgestone Turanza ER300?
znalazłem takie ogłoszenie: http://allegro.pl/opony-letnie-bridg...044259982.html
da się jakoś rozpoznać czy to faktycznie nówki czy nie?
Zostaw komentarz:
-
-
Nowe testy opon letnich ADAC:
185/65 R15 H
Im ADAC Winterreifen Test werden die besten Reifen der verschiedenen Reifengrößen ermittelt. Welche Reifen haben sicheren Grip, welche sparen am meisten Sprit?
225/45 R 17 Y
Zostaw komentarz:
-
-
Bierz Dunlopy i sie nie zastanawiaj !!!! Goodyear'y sa jeszcze ciche i maja dobre parametry. Nie kombinuj bo szkoda kasy.
Zostaw komentarz:
-
-
Cześć,
piszę, ponieważ przekopałem trochę stron w tym temacie ale nie znalazłem odpowiedzi. Stoję przed kupnem opon i tu mam dylemat. Chodzi głównie o głośność opon, które zamierzam kupić, dlatego tu pytanie, czy warto dopłacać +/-100zł na oponie i zakupić Dunlopy SP Sport Bluresponse, czy do normalnej, raczej spokojnej, codziennej jazdy wystarczą Nexen N'Blue HD +?
Ogólnie pod względem wygody, bezpieczeństwa i prowadzenia będzie wszystko lepsze niż moje obecne wiekowe opony, dlatego tutaj wierze, że taki Nexen wystarczyłby w zupełności. Teraz pytanie, jakie profity zawarte są w tych stu złotych więcej na oponie? Czy będzie ciszej na Dunlopach?
Pytam, ze względu na to, że szukałem jakiś negatywnych opinii o tych Nexenach i... nie znalazłem?
A może jakieś inne propozycję, najlepiej tak do 1000zł komplet? Np. takie Pirelli P7?
Chodzi o opony 205/55/R16.
Tak wiem, wiem, Pirelli i Dunlopy wałkowane wiele razy, ale o tych Nexenach nie ma wiele!
Pozdrawiam!
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez adaśJa tam ostatnio cisnąłem laczkami WR D4 w kopnym śniegu i zero problemu. Auto idzie jak przecinak. Więc mój test te opony zdały celująco
ja tez na kopnym cialem na d3 w granicach 60~80 km/h
jednak ich zachowanie bylo gorsze niż np goodyear ug7+
Zostaw komentarz:
-
-
a ktoś mial już styczność znowymi Goodyear Eagle F1 Assymetric 3 ?
Zostaw komentarz:
-
-
Ja tam ostatnio cisnąłem laczkami WR D4 w kopnym śniegu i zero problemu. Auto idzie jak przecinak. Więc mój test te opony zdały celująco
Zostaw komentarz:
-
-
Afera z Volkswagenem sprawiła, że świat zaczął baczniej przyglądać się motoryzacji. Na efekty nie trzeba było długo czekać.
kolejny po conti
mialem takie podejzenia. sprawa najpewniej dotyczy wrd3 i wra3
w testach obie na sniegu wymiataja a wg mnie sa mocno srednie a duzo lepiej radza sobie na suchym (co osobiscie mi pasuje)
Zostaw komentarz:
-
-
Mój wybór na ten sezon padł na Hankook S1 Evo 2
Zostaw komentarz:
-
-
Koledzy, potrzebuję pomocy, ale nie tyle w kwestii wyboru opon, co cholernych etykiet UE.
Model opony mam wybrany - Dunlop Sport Maxx RT 225/40/R18 (obecnie kończy żywot Dunlop Sport Maxx GT - na mokrym straszne badziewie).
Rzecz w tym, że w sklepach są one różnie etykietowane. I o ile głośność to zakres 67-69 dB, a hamowanie na mokrym jest A-B, to opory toczenia mają przeskok B-F. Wszystkie opony mają takie same parametry - 92 Y XL. Więc w jednym sklepie potrafi być kilka wariantów teoretycznie identycznych opon.
Powstaje więc pytanie co lepiej wybrać? A raczej jak duża może być różnica w spalaniu i przyczepności między B a F. Czy np. C to optymalny wybór? Czy może cały ten parametr można sobie w buty wsadzić w takiej sytuacji, i brać co tańsze :?
Zostaw komentarz:
-
-
W innym wątku gdzieś było że RSka nie jest samochodem sportowym tylko usportowionym więc tego się trzymam
Zostaw komentarz:
-
-
180hp?
z takim podejsciem nie bylo by polowy samochodow w na track Day czy superos
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez xtremesystemsa nie lepiej cos bardziej sportowego do takiego auta
W końcu pójdę w Nokiany Z Liny. Lepszą cenę dostałem więc kłama zapadła...
Zostaw komentarz:
-
-
a nie lepiej cos bardziej sportowego do takiego auta
Zostaw komentarz:
-
-
Podesłali mi jeszcze teraz ceny na Falken AZENIS FK453 oraz Fulda SPORTCONTROL...
Zostaw komentarz:
-
-
Bardzo dobra opona. Jak nazwa wskazuje bardzo dobrze odprowadza wodę. Na suchym jest ok.
Zostaw komentarz:
-
-
Panowie muszę kupić letnie lacze.
Zastanawiam się nad Nokianami Z line.
Zapytałem o ofertę a koleś podesłał mi jeszcze propozycję Uniroyala rainsport3.
Twierdzi że to podobne gumy mimo że Nokian jest z segmentu wyższego.
Cenowo Uniroyal jest tańszy o 100 PLN na sztuce więc sporo.
Pytanie tylko czy ktoś coś wie o tej oponie bo ja niestety nic...
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez tomek evoCo do opon Nexen N'BlueHD to mam je rozmiarze 205/55 R16 w Oplu Zafirze B i spisują się nadzwyczaj dobrze. Naprawdę jedne z lepszych opon jakie miałem a trochę się w życiu najeździłem. Dobre na mokrej nawierzchni - bardzo przewidywalne. Na pewno te opony są warte swojej ceny. Na razie zrobiłem na nich ok.20 tys. Zobaczymy jak się będa sprawować jak bieżnik mocniej się zużyje.
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: