opony letnie - co myślicie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• dawcio
    odpowiedział(a)
    skipper.u, pisz do mnie co Cię interesuje-coś wynajdę Ci

Zostaw komentarz:

• skipper.u
    odpowiedział(a)
    Muszę kupić komplet 195/65 R15
    miałem brać CPC 5 ale sprawdziłem na oponeo i
    "Nasz faworyt" to Pirelli P1 Cinturato Verde
    "Super bezpieczna" to Dunlop SP Sport Bluresponse
    co radzicie?

Zostaw komentarz:

• Octavianos
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez ksyniu22
    a co myślicie o Bridgestone Turanza ER300?
    znalazłem takie ogłoszenie: http://allegro.pl/opony-letnie-bridg...044259982.html
    da się jakoś rozpoznać czy to faktycznie nówki czy nie?
    Hej, mam takie oponki, bardzo dobrze się prowadzi auto na nich nawet jak na mój rozmiar 195/65R15, są sztywne, nie uginają się na boki, bardzo dobrze odprowadzają wodę, miałem je zmieniać, ale chyba jeszcze rok pojeżdżę na nich , bo szkoda mi wyrzucać dobrych opon w sumie, bo mają 5 lat i lekko spękane...

Zostaw komentarz:

• ksyniu22
    odpowiedział(a)
    a co myślicie o Bridgestone Turanza ER300?
    znalazłem takie ogłoszenie: http://allegro.pl/opony-letnie-bridg...044259982.html
    da się jakoś rozpoznać czy to faktycznie nówki czy nie?

Zostaw komentarz:

• dragster
    odpowiedział(a)
    Nowe testy opon letnich ADAC:

185/65 R15 H
    Im ADAC Winterreifen Test werden die besten Reifen der verschiedenen Reifengrößen ermittelt. Welche Reifen haben sicheren Grip, welche sparen am meisten Sprit?

225/45 R 17 Y
    Im ADAC Sommerreifen Test werden die besten Reifen der verschiedenen Reifengrößen ermittelt. Welche Reifen haben sicheren Grip, welche sparen am meisten Sprit?

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    Tavano, napisz do mnie,a napewno poniżej 1000zł za komplet znajdziemy coś z
    CONTINENTAL
    DUNLOP SP Sport Bluresponse
    PIRELLI Cinturato P7

Zostaw komentarz:

• yunior81
    odpowiedział(a)
    Bierz Dunlopy i sie nie zastanawiaj !!!! Goodyear'y sa jeszcze ciche i maja dobre parametry. Nie kombinuj bo szkoda kasy.

Zostaw komentarz:

• Tavano
    odpowiedział(a)
    Cześć,

piszę, ponieważ przekopałem trochę stron w tym temacie ale nie znalazłem odpowiedzi. Stoję przed kupnem opon i tu mam dylemat. Chodzi głównie o głośność opon, które zamierzam kupić, dlatego tu pytanie, czy warto dopłacać +/-100zł na oponie i zakupić Dunlopy SP Sport Bluresponse, czy do normalnej, raczej spokojnej, codziennej jazdy wystarczą Nexen N'Blue HD +?
    Ogólnie pod względem wygody, bezpieczeństwa i prowadzenia będzie wszystko lepsze niż moje obecne wiekowe opony, dlatego tutaj wierze, że taki Nexen wystarczyłby w zupełności. Teraz pytanie, jakie profity zawarte są w tych stu złotych więcej na oponie? Czy będzie ciszej na Dunlopach?
    Pytam, ze względu na to, że szukałem jakiś negatywnych opinii o tych Nexenach i... nie znalazłem?
    A może jakieś inne propozycję, najlepiej tak do 1000zł komplet? Np. takie Pirelli P7?
    Chodzi o opony 205/55/R16.

Tak wiem, wiem, Pirelli i Dunlopy wałkowane wiele razy, ale o tych Nexenach nie ma wiele!

Pozdrawiam!

Zostaw komentarz:

• xtremesystems
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez adaś
    Ja tam ostatnio cisnąłem laczkami WR D4 w kopnym śniegu i zero problemu. Auto idzie jak przecinak. Więc mój test te opony zdały celująco
    a czytałeś kiedy proceder mial miejsce?

ja tez na kopnym cialem na d3 w granicach 60~80 km/h
    jednak ich zachowanie bylo gorsze niż np goodyear ug7+

Zostaw komentarz:

• Mr0czny
    odpowiedział(a)
    a ktoś mial już styczność znowymi Goodyear Eagle F1 Assymetric 3 ?

Zostaw komentarz:

• adaś
    odpowiedział(a)
    Ja tam ostatnio cisnąłem laczkami WR D4 w kopnym śniegu i zero problemu. Auto idzie jak przecinak. Więc mój test te opony zdały celująco

Zostaw komentarz:

• xtremesystems
    odpowiedział(a)
    Afera z Volkswagenem sprawiła, że świat zaczął baczniej przyglądać się motoryzacji. Na efekty nie trzeba było długo czekać.

kolejny po conti

mialem takie podejzenia. sprawa najpewniej dotyczy wrd3 i wra3

w testach obie na sniegu wymiataja a wg mnie sa mocno srednie a duzo lepiej radza sobie na suchym (co osobiscie mi pasuje)

Zostaw komentarz:

• 1bizkit
    odpowiedział(a)
    Mój wybór na ten sezon padł na Hankook S1 Evo 2

Zostaw komentarz:

• Leniwiec
    odpowiedział(a)
    Koledzy, potrzebuję pomocy, ale nie tyle w kwestii wyboru opon, co cholernych etykiet UE.
    Model opony mam wybrany - Dunlop Sport Maxx RT 225/40/R18 (obecnie kończy żywot Dunlop Sport Maxx GT - na mokrym straszne badziewie).
    Rzecz w tym, że w sklepach są one różnie etykietowane. I o ile głośność to zakres 67-69 dB, a hamowanie na mokrym jest A-B, to opory toczenia mają przeskok B-F. Wszystkie opony mają takie same parametry - 92 Y XL. Więc w jednym sklepie potrafi być kilka wariantów teoretycznie identycznych opon.
    Powstaje więc pytanie co lepiej wybrać? A raczej jak duża może być różnica w spalaniu i przyczepności między B a F. Czy np. C to optymalny wybór? Czy może cały ten parametr można sobie w buty wsadzić w takiej sytuacji, i brać co tańsze :?

Zostaw komentarz:

• Lukii
    odpowiedział(a)
    W innym wątku gdzieś było że RSka nie jest samochodem sportowym tylko usportowionym więc tego się trzymam

Zostaw komentarz:

• xtremesystems
    odpowiedział(a)
    180hp?
    z takim podejsciem nie bylo by polowy samochodow w na track Day czy superos

Zostaw komentarz:

• Lukii
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez xtremesystems
    a nie lepiej cos bardziej sportowego do takiego auta
    Tylko 184 kucy - jaki sport
    W końcu pójdę w Nokiany Z Liny. Lepszą cenę dostałem więc kłama zapadła...

Zostaw komentarz:

• logan_x
    odpowiedział(a)
    Może ktoś ma doświadczenia z nowością michelina crossclimate ?
    Dowiedz się wszystkiego o oponach Michelin CrossClimate! Informacje, oceny i rozmiary są dostępne na stronie Michelin. Sprawdź u najbliższego dealera opon Michelin i zdobądź swój komplet.

Zostaw komentarz:

• xtremesystems
    odpowiedział(a)
    a nie lepiej cos bardziej sportowego do takiego auta

Zostaw komentarz:

• Lukii
    odpowiedział(a)
    Ok dzięki.
    Ponegocjuje z nimi więc

Zostaw komentarz:

• 1bizkit
    odpowiedział(a)
    Ja z tych trzech bym wybrał Uniroyal.

Zostaw komentarz:

• Lukii
    odpowiedział(a)
    Podesłali mi jeszcze teraz ceny na Falken AZENIS FK453 oraz Fulda SPORTCONTROL...

Zostaw komentarz:

• 1bizkit
    odpowiedział(a)
    Bardzo dobra opona. Jak nazwa wskazuje bardzo dobrze odprowadza wodę. Na suchym jest ok.

Zostaw komentarz:

• Lukii
    odpowiedział(a)
    Panowie muszę kupić letnie lacze.
    Zastanawiam się nad Nokianami Z line.
    Zapytałem o ofertę a koleś podesłał mi jeszcze propozycję Uniroyala rainsport3.
    Twierdzi że to podobne gumy mimo że Nokian jest z segmentu wyższego.
    Cenowo Uniroyal jest tańszy o 100 PLN na sztuce więc sporo.
    Pytanie tylko czy ktoś coś wie o tej oponie bo ja niestety nic...

Zostaw komentarz:

• mirek_p11
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez tomek evo
    Co do opon Nexen N'BlueHD to mam je rozmiarze 205/55 R16 w Oplu Zafirze B i spisują się nadzwyczaj dobrze. Naprawdę jedne z lepszych opon jakie miałem a trochę się w życiu najeździłem. Dobre na mokrej nawierzchni - bardzo przewidywalne. Na pewno te opony są warte swojej ceny. Na razie zrobiłem na nich ok.20 tys. Zobaczymy jak się będa sprawować jak bieżnik mocniej się zużyje.
    Też mam Nexeny N'Blue HD+ 205/50/17 i świetnie się spisują na każdej nawierzchni. Oczywiście szybciej się ścierają, ale myślę że spokojnie na 3 sezony wystarczą.

Zostaw komentarz:

Pracuję...